2014. június 27., péntek

Ideiglenes nappali a szabadban

A nyárban az az egyik legjobb, hogy kicsit leegyszerűsödnek a dolgok. Nincs annyi ruha, nincs a reggeli rohanás az oviba, iskolába. Nem kell korán lefeküdni, sokkal többet vagyunk a szabadban, mint az év bármely más hónapjaiban. Süt a nap, több idő jut a barátokra, magunkra, nem kell cserépkályhát raknia. A nyárban mindenki kicsit kilazul. Kicsit lazább lesz, mint úgy átlagosan. Szerintem sokkal többet sportolunk is, kertészkedünk, sétálunk, bringázunk. Télen kimenni a szabadba, legalábbis számomra, komoly elhatározás kérdése. Nyáron nem kimenni, bent ülni, dolgozni, gépelni a komoly elhatározás. Uszodába menni nekem mindig  feltöltődés, azonban hajat szárítani, kabátot venni, összekészíteni egy családnyi cuccot, maga a tortúra, de nyáron az ember csak egy ruhába, törölközővel a nyakában leszalad a tóhoz és máris úszhat, akár sokat is, ami már tényleg sport és nem holmi kis locsizás.
Ma, olyan könnyen megvalósítható, nagyon stílusos kerti nappali megoldásokat mutatok, melyeket akár már most hétvégén elkészíthetsz a kertedben. Nem kell flancos terasz, hogy kialakíts egy kis nyári nappalit, elegendő néhány pokróc, takaró, párna és máris kész a kerti hencsergő. Sajnos, a hangyák is vendégeskednek majd nálad, főleg, ha finom ételekkel cuccolsz ki a kertbe. De hát ez a vidéki romantika lényege.
Ha nincs kerted akkor se szomorkodj, mert nem kell ennyi kellékkel, de egy kényelmes pokróc+ párna+ jó könyv kombinációval te is pihenhetsz bármelyik kevéssé forgalmas parkban is.
Irány a kert!

A vendégágyként szolgáló matracot vidd a fűre, baldachin helyett egy jó hosszú függönyt használj és egy mogyoróbokor ágát. A kosár praktikus a kertben, mehetnek bele a takarók, könyvek, magazinok. Csak felkapod, ha bemész.
Keleti teázós hangulat. A melegben próbáld ki a forró mentateát és az igazi arab kávét is.
A fatál a kedvencem.
Ez már nem is kerti nappali, hanem kerti étkező.
A faládák mindig jó szolgálatot tesznek. Hasznosíthatók asztalként, polcként, szekrényként egyaránt.

Forrás
Ez a napernyő számomra már túl színpadias.
Forrás
Kedves, színes, cseppet sem mesterkélt.

Te hogy vagy vele, szeretsz kiköltözni a barátokkal vagy akár egyedül a kertbe, egy kis rögtönzött kerti nappaliba?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...