2012. január 26., csütörtök

Győrfi András: A Paradicsomok Meghódítása - Kiállítás Nagykanizsán

Számomra képzőművészeti kiállításmegnyitóra menni olyan természetes, mint a benzinkutasok gyerekeinek bemenni a kút titkos hátsó helyiségeibe. Talán kicsit izgalmasabb egy kiállítás, mint amiket a gazdasági részen vagy az öltözőkben lát az ember egy kúton. Azért hoztam ezt az egyszerű példát, hogy a kiállításokat, a megnyitókat lehozzam a magas művészet létrájáról. Merthogy szerintem egyáltalán nem jó, ha valami extra, elit kiváltságának gondoljuk a képzőművészeti kiállításokat. Mindenkit arra buzdítok, hogy menjen minél több kortárs kiállításra, és nyugodt szívvel döntse el, hogy neki tetszenek-e a képek, a szobrok, az alkotások vagy sem. Minél többet jár az ember ilyen helyre, külső befolyás nélkül, annál inkább ráérez, hogy mi is az ő, világa. Már sokszor írtam róla, hogy a bloggal egyik célom, hogy a lakberendezők és a lakásukat szerető laikusok is végre ráébredjenek, hogy kortárs képet vásárolni nem drágább és egyáltalán nem nagyobb kiváltság, mintha egy közepes méretű LCD TV-t venne az ember. Tudom én, hogy tévét sem veszünk minden évben, de képet sem kell. Vegyük meg azt, ami nekünk szól, ami minket megérint. 
Hosszú bevezetőm után kiállításra invitállak benneteket. Nagykanizsán és környékén élők számára "kötelező" program holnapra. 
A művész, akinek a képeivel megismerkedhettek élőben és magával az alkotóval is, Győrfi András. Andrást gyerekkoromtól ismerem. Amellett, hogy fantasztikus képei vannak, rendívül nyitott, sokoldalú ember. Kommunikációs fenomén. Szerintem, a világban bárhová dobná le a sors, akkor is feltalálná magát, és nem csak azért mert mindent le tudna rajzolni, amit csak akar, hanem mert olyan nyíltan fordul az emberekhez, hogyha nem lenne közös nyelvük, akkor is megértetné magát valahogy. 
Alkotásai között. 



És a képek után álljon itt a meghívó. Amely mindenki számára szól. Egy megnyitóra, nem kell hogy papíralapon meghívjanak, ez egy nyitott rendezvény, minél többen vannak, a művész annál boldogabb, mert számára ez az egyetlen találkozási lehetőség a közönséggel. 
Nem kell kiöltözni sem, menj ahogy kényelmesen, jól érzed magad! 2012. január 27-én pénteken 17órakor mond megnyitót Lehota János esztéta, a Magyar Plakátházban (Nagykanizsa, Erzsébet tér 14-15.).
Jó szórakozást kívánok mindenkinek, aki ott lesz! Ha elmész, akkor mindenképp vedd a bátorságot és szólítsd meg azt a magas férfit, aki mindenkivel társalog. Meglátod, nem hazudtam, idegenekkel is úgy beszélget, mintha ezer éve ismernétek egymást. 
Szeretettel ajánlom ezt a programot! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...