Most az egyik legjobb és legegyszerűbb receptemet osztom meg veletek. Könnyű nyári vacsora kategóriában indul, de ott van a téli gyors ebédek listáján és a haza futunk és valami meleg kajára vágyunk felsorolásból sem hiányozhat.
Ez egy gyors kaja, sok mindennel lehet színesíteni, feldobni.
Ami kell hozzá mindenképpen:
10dkg sonka vagy valamilyen felvágott vagy maradék sült hús
kis olaj
1 tömlősajt
kis liszt
tej
foghagyma
Amit tehetsz bele, ha van otthon:
kolbász- én ma házi kolbászt tettem bele
csemege kukorica konzerv
hagyma, akár póré vagy bármilyen más is jó
tejföl
a tej helyett vagy a fele tej helyett tejszín
Elkészítés: felteszem a tészta vizet forrni, addig kis kockákra vágom a sonkát, kolbászt, hagymát. Együtt mindet szépen megpirítom egy kis olajon vastag aljú serpenyőben. Amikor a kolbász kiengedte szép piros levét, a foghagymát is beleteszem, de nehogy megégjen. Ha forr a tészta vize, akkor mehet is bele, kis só és olaj kíséretében.
Majd staubolom (kevéske lisztel megszórom, összekeverem) a serpenyő tartalmát és felöntöm tejjel vagy tejszínnel vagy ezek keverékével, jöhet a tömlősajt, amit a legfontosabb alkotóeleme.
Ezzel is elkeverem, néhány percig főzöm, közben ízesítem ha kell, de már így is nagyon finom. Kis só, bors, vegeta és készen is vagyunk. Lehet tálalni a forró tésztán.
Mi mindig salátát eszünk hozzá.
Próbáljátok ki, nagyon finom! Jó étvágyat!
Fokhagyma! Bocsánat. :(
VálaszTörlés