2011. június 20., hétfő

Levendulás cukor

Virágzik a levendula. Szeretném fantasztikus illatát minél többféle módon felhasználni, megőrizni. Egyik első próbálkozásom idén ezen a téren a levendulás cukor. Már olvastam róla korábban több helyen is. De most itt az én változatom. Ajándékba szánom szép üvegcsékben és téli estékre teába, kuglófra, talán marad belőle.

Elkészítése: 8-10-12 szál friss levendulát lemorzsoltam, az üveg nagyságától függő cukor mennyiséggel szépen rétegeztem: virág,cukor, virág és így tovább. 10 napig mindenképpen hagyom így állni őket, hogy barátkozzanak. Majd egy részét kávédarálóban ledarálom virágostul mindenestül, így lilás porcukrom lesz. Másik felét átszitálom, ebben az adagban csak az illat, az aroma marad benne, ezt használom majd teához.
Gyors, csodaszép és finom is!
Elkészíted idén?

7 megjegyzés:

  1. Ez gyönyörű, és nagyon jól hangzik...

    VálaszTörlés
  2. És egyszerű, ülve is el lehet készíteni. Mondjuk te azt nem szoktál. :D

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy neked is tetszik Kata! Puszi az összes gyerekecskének!

    VálaszTörlés
  4. Rohannék öntögetni, ha nem pontosan 6 szál virág lenne a levendulatövemen.....:(

    VálaszTörlés
  5. Jezus! Imadom a blogodat!!!Meg ez a levendulas cukor-otlet, komolyan mondom bearanyoztad a napomat! Csak legyen mar levendula szezon!!!!
    :)))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...